Jag vill inte lyda gränsen på två timmar

Som det tjatas om gränsen på 2 timmar
Moped eller bil?

Snälla rara.  Är det här riktigt klokt? Vi som bor i Sverige och speciellt vi som är 70+ ska absolut hålla oss hemma. Inget har sagts om hur jag färdas. Vore bra med ett eget plan! Vi är inte ointelligenta och ifrågasätter det som rekommenderas i dessa pandemitider. Glad för ett lite långväga besök nyligen, alltså hela 2,5 timmar med bil från mitt hem. Det blev t o m en snabb kram. Fy oss, men så trevligt!

Våra gränser är vidöppna

Ja just det! Våra gränser är vidöppna och har så varit hela tiden. Vi är inte välkomna till andra länder. Under pandemin så har mig veterligen ingen kontroll gjorts av de som kommit och kommer.  Inte något som helst hinder har funnits och finns inte heller nu för de som vill till Sverige. Det senaste jag hörde var att en grupp på 70 personer från Tyskland är på väg för en 10 veckors vistelse i Sverige!!!!

Nu packar jag

Tur att jag bara flyttar 2 mil. Kommer det snart en rekommendation att vi inte får flytta längre bort än 2 timmar? Skulle inte förvåna mig!

Monica

2 comments / Add your comment below

 1. Ja man undrar hur dom tänker.
  Vi kommer nätt o jämt upp till Åby.
  Vi över 70 ska hålla oss i skinnet!
  Nä jag vägrar😴
  Inga-Lill

  1. Nu i em kom det ny info. Du ochjag som en gång arbetade på en myndighet blir lite fundersamma. Ord som tillåtelse,blandas friskt med restriktion och rekommendation.Förvirrande! Det är skillnad mellan att tillåta, förbjuda och rekommendera.De kan ju inte förbjuda oss att resa som det ibland låter som.

Lämna ett svar