Det är straffbart att spärra in de äldre

Jag anser att det är straffbart att spärra in de äldre

Det är psykisk och kanske även fysisk misshandel, det som sker mot de  äldre som inte kan bo hemma. Vad håller man på med. De får inte träffa sin familj, än mindre komma ut i naturen och friska luften. En stund på en balkong eller en pratstund bakom en plastskiva, det är vad som bästa fall erbjuds. Under tiden är personalen helt fri att umgås som de vill och resa som de vill.

Det är ok att fylla en buss i Stockholm

Ja just det.  På Facebook ser jag en överfull buss i Stockholm. Tydligen tillåtet för Stockholms Lokaltrafik att packa bussen full, medan de som driver restaurang får stänga om de tillåter trängsel. Hur många av dessa personer på bussen är smittbärare och hur många har arbeten där de kommer i kontakt med äldre?

Jag håller mig i Hovmantorp och kör bil

Du som vill svemestra i en bra miljö, kom hit. Här kan du campa, cykla på småländska lugna vägar, låna en kanot och paddla och mycket mer. Tältar du så kostar det bara 150 kr per natt. Vill du hyra en stuga så kostar det 750 kr per natt. Ring Gökaskratt 070-227 01 66.Jag är glad att jag inte bor i en stad, kan köra min egen bil. ta en promenad och hitta en egen badvik där vovven får följa med och framför allt bor med livskvalitet.

Monica

8 comments / Add your comment below

 1. Ja det är inte Ok som dom behandlar dom gamla. Man blir förbannad. Vi känner oss trygga här där vi bor. Vi tar ofta fikakorg och kör till stranden men nu i dessa tider som är, så väljer vi en plats med lite folk.
  Stränderna är ju milslånga här på Västkusten. Har alltid gillat salta bad. För min del var jag färdig med Småland. Sedan bor ju Björn o Marie här det är roligt. Det är ju inte så långt upp till Åby där Ulf bor.
  Vi har hittat några fina ställen. Ibland åker vi till Getterön hur mycket plats som helst lite säregen natur där. Men Småland är fint också. Ja det är vackert i Sverige. Verkligen.
  Blir det någon mer Glas auktion i Folkets Hus i Hovmantorp så kommer vi. Där var vi alltid. Blev en del köp också.
  Får se hur det blir.
  Vi hörs
  Kram Inga-Lill 🤗

 2. Nu har jag ingen nära anhörig på ett Äldreboende som tur är, men om så skulle jag aldrig tillåta detta.
  Man vill inte utsätta sina nära o kära
  För sådan kränkning. 😢

  1. Inga-Lill
   Hoppas få se dig i Småland framöver. Jag kommer också att besöka Västkusten när semesterperioden är över och mindre risk fö smitta. Då kommer jag på en kaffe till er
   Monica

 3. Åh så roligt du är Jättevälkommen. Det ser jag framemot!
  Då ska vi äta en bit mat också.
  Vi har nog en del att prata om. Gamla minnen bl a. 😅
  Ha det bra
  Inga-Lill

Lämna ett svar