Okategoriserade

Kristallengalan med kristall från Bergdalahyttan

Bergdalahyttan levererar Kristallen

Kristaller färdiga att levereras. Bild inifrån hyttan. Fick tillåtelse att kopiera.

Med stolthet över våra duktiga glasblåsare och designers ser jag på Kristallen galan. Det är ett av de små glasbruken i Glasriket och Lessebo kommun som är upphovet till priset. Genuint hantverk och lång tradition finns på Bergdalahyttan några minuters bilkörning från mitt hem i Hovmantorp.

Glasbruket ligger i en liten by som heter Bergdala, inne in den småländska skogen. Ett glasbruk som är väl värt ett besök. Berömt för sitt glas med blå kant och sitt samarbete med olika designers, ett bra hemestermål.

Gör ditt eget pris

Här finns möjlighet för alla att skapa sitt eget pris, till sin egen gala eller till sina kunder och anställda. Bergdalahyttan är för mig bilden av Småland.

Monica

Bergdalahyttan

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *