Längtan till havet

Längtan till havet blev för svår

Att komma hem, ja så har jag känt det allt sedan juni, då jag för tredje gången bosatte mig i fantastiskt trivsamma Hovmantorp. Precis när allt var klart, lampor uppsatta, ordning i garderoben o s v, då kom ett besked. Ett boende som jag under åren försökt komma in i blev helt plötsligt ledigt och jag fick erbjudandet att flytta in. Alltsedan 2014 då jag lämnade Halmstad har jag påmint hyresvärden om mitt intresse för en bostad i hans hus, en gammal skola omgjord till lägenheter. Aldrig har där varit något ledigt. Nu hände det.

Jag kunde inte motstå möjligheten att få bo i Halmstad eller rättare sagt 100 m från Haverdals golfbana och 25 minuters promenad till Haverdals strand. Dubbelt så stort som jag har det nu och med plats runt matbordet för hela familjen och även ett gästrum. Egen uteplats och möjlighet att odla lite. Pandemin har ju motat mina planer på att vistas i Spanien en längre tid. Därför känns alternativet att få bo vid havet med fyra golfbanor och fyra härliga badstränder inom åtta km från hemmet alldeles rätt. Dessutom hemmester i dubbel bemärkelse och mycket spännande att uppleva alldeles nära. Ett är säkert, Ludde blir glad. Han har inte trivts med att bo i lägenhet på andra våningen med balkong. Nu blir det egen uteplats och stor grönyta.

Om ca sex veckor går flytten och även om det känns lite jobbigt att återigen packa så underlättar det betydligt att återigen anlita Smålands Flyttbud. 

Monica

4 comments / Add your comment below

  1. Hej! Jag trodde inte att du skulle bli så långvarig i Hovet den här gången heller. Flyttfåglar brukar ju röra på sig ganska ofta. Lycka till med flytten och slå dig till ro….

  2. Lycka till Monicka!
    Så skönt för er båda. Jag tänkte på lägenheten på Öster när du flyttade till Hovmantorp. Det är inte roligt med trapp hus och hund!
    Tänk så trevligt när barnbarnen kommer, att ha ett extra rum. Kram och lycka till💚💚💚

Lämna ett svar

Till startsidan