Lån utan inkomst

– Sponsrat inlägg i samarbete med LånAkuten –

Lån utan inkomst

Kan man ta lån utan inkomst ? Ja, det går faktiskt. Idag finns det många som blivit av med sina jobb pga corona. Men även om man blir av med sitt jobb så måste alla leva och fortsätta sina liv. Om du har bivit av med ditt jobb och har A-kassa finns det långivare som tar det som en inkomst. Speciellt om du har många dagar kvar av din A-kassa när du tar ditt lån och dom ser att du kan betala av ditt lån under lånets löptid.

Hur mycket du kan låna kan spela in beroende på din arbetslöshetsersättning. Om du kan visa att du kommer att få pengar senare kan du också få lån då många tittar på din sammanlagda årsinkomst från föregående år.

Har du oregelbunden inkomst får du försöka lägga undan pengar den månaden du får in mer pengar för att vi nästa månad när du får in mindre kunna betala av ditt lån. 

Om du behøver ta ett lån så se till att du kan ha med en medsökande och du ska inte ha några betalningsanmärkningar. Har du dessutom en säkerhet, såsom ett hus eller bil är det lättre att få ett lån. 

Om du vill veta mer hur du kan låna pengar utan inkomst kan du gå in på Lån Akuten. Här finns guider och artiklar att läsa och hjälpa dig vidare.

Student

Om du studerar kan du få du ett studielån. Det är ett bra lån när du inte har något inkomst och är uppdelat i en lånedel och en bidragsdel. Vissa studenter tar bara ut bidragsdelen och jobbar extra på helger och kvällar. När det gäller studielån är det CSN som betalar ut dom pengarna. Har du dessutom jobbat innan du börjat studera eller har barn kan du få extra lån när du har studiemedel.

Pensionär

När du är pensionär får du pension. Den kommer varje månad beroende på hur länge och mycket du jobbat och om du själv har sparat varje månad innan du blev pensionär. Men det kan finnas tillfällen när du behöver låna pengar då också. 

Däremot är räntan högre om du är över 75 år och du kommer inte att få en lika lång avbetalningsplan. 

Företag

Om man startar ett företag så vill man kanske skaffa lokal eller köpa in utrustning som man inte har råd med på en gång. Och att ta ut lön i sitt egna företag väntar man med tills företaget går med vinst. För att få ta ett företagslån måste du vara över 18 år och företaget måste vara registrerat. Du måste också kunna visa att ditt företag får in pengar för att kunna betala lånet.

Lämna ett svar

Till startsidan