Hur såg jag ut när jag var ung

 

Letade fram ett foto från min ungdom

Fick frågan av en ungdomsförälskelse
Vi har inte setts sedan 1965 och nu bara digitalt
Ja här är jag 16 år och faktiskt riktigt snygg kan jag tycka nu. Men inte då, när fotot togs. Hur många unga brottas idag med samma tankar som jag hade för snart 60 år sedan. Hu så fort tiden går och tänka sig att man kände sig gammal när man var 30. Idag är jag 74 och struntar i min ålder för det mesta.

Har fortfarande drömmar och säljer appar

Trivs med att ha insikt i den digitala utvecklingen och arbetar som frilans med att sälja appar.
Drömmen/målet nu är att bli hyfsad på golf och få tillbringa november och december i sol och värme och gå ner totalt 15 -20 kg. Vill ta ner vikten inför Beach 2021 i Halmstad och min hälsa. Till hjälp har jag https://nutris.se och har på en månad lyckats ta ner 4 kg. Är nu beredd att gå ner till drömvikten jag hade som ung och hålla mig så ung jag kan. Skön känsla att ha dessa mål! Risken är ju att träffa på någon jag inte sett på länge , länge.

Vilka är dina drömmar och mål
Sluta aldrig att drömma, livet är fortfarande härligt!

Monica

Serverat på Nobelfesten

Skärp er kvinnor, ta kampen även i hemmet!

Visst finns det orättvisor, men skärp er kvinnor

Så länge du själv går in i en traditionell gammal kvinnoroll i ditt förhållande så klaga inte!
Jag vågar sticka ut hakan och får nog en och annan smäll bokstavligt nu. Men jag är 70+ och har aldrig accepterat att ta på mig den traditionella kvinnorollen. Delat barnledighet och vabb med fadern.

I stället för att jag skulle gå ner till 80% på deltid för att barnen inte skulle behöva vara långa dagar på förskola, så delade vi jämställt. Varannan vecka arbetade jag 80% och tog hela ansvaret för barn och hem. Veckan därpå  100%  och hade då inget ansvar för barn och hem. Kunde åka tidigt utan att lämna på förskola, planera mina besök och komma hem så sent jag ville. Fadern ifråga hade ett stort ansvar på sin arbetsplats liksom jag. Men aldrig att han föll in i en föråldrad mansroll och påpekade att han minsann hade högre inkomst och var oumbärlig på jobbet som VD!

Så klart går det inte framåt om kvinnorna själva cementerar den traditionella kvinnorollen
Jag ryser när jag hör en ung kvinna be sin man att göra karriär så att hon får vara hemma och föda en rad med barn. Likaså när kvinnor står “på barriärerna” i kvinnokampen och sedan går hem och tar på sig allt hemarbete o s v. När kvinnor startar företag och inte har målet att ta ut en marknadsmässig lön eller ingen lön alls. För som någon sa “Jag har  ju min man och det är ju så roligt att få hålla på med mitt intresse”.

Varför valde du ett låglöneyrke?
Ja alla behövs och det är en skam att kvinnodominerande  yrken ofta är lågavlönat. Men du har valt den vägen med öppna ögon hoppas jag! I Gällivare kommun där jag växte upp har de svårt att få elever till vårdlinjen. Kvinnorna söker i stället utbildningen till gruvarbetare och tjänar mycket bättre.

Så rannsaka dig själv nu, vad har du åstadkommit för jämställdheten
Passar du upp på dina barn? Lär du både söner och döttrar om  kvinnors och mäns lika värde? Tar du på dig något typiskt manligt som att tvätta bilen och begär du att städning och matlagning är bådas ansvar? Som min mor sa när far pensionerade sig, “som fru får man aldrig pension från hushållsarbetet”. Maten ska på bordet varje dag men bilen tvättas bara ibland!

Monica

 

Lycklig i mitt nya liv

Mitt nya liv

Allt faller på plats. Äntligen satsar jag på golfen under min fritid och har också närheten till hav och öppen natur. Idag var jag på Driving Range för första gången i år med fullt fokus på att ändra min sving. Idag anmälde jag mig också till seniorträning under 20 veckor. Sååå jag ser fram mot en aktiv golfsäsong och att få njuta av de vackra och långa stränderna bara några minuter bort.

Mitt nya liv och mitt nya jag
Att få bo med vackra gamla träd utanför fönstret och kilometerlånga åkrar bakom huset är underbart.
Dessutom bara 10-15 minuters bilkörning till shopping och nöjen och gångavstånd till havet. Helt perfekt enligt min åsikt. Nu formar jag dessutom om min fysik. Går mot målvikt -14 kg och en bättre kondition. Vill inte slösa bort de år som finns kvar av av mitt liv med att leva osunt.

Monica

Stranden lockar men inte korven

Nu lockar Haverdals strand men inte korven

Här ligger flera  dagars kaloribehov

När kilona tynger både fysiskt och psykiskt så måste jag “ta mig i kragen! Det är inte lätt men nu har jag
lockat med mig en kompis och målet är att vi i slutet av maj ska ha gått ner 10 kg. Kompisen är en han, som
precis som jag haft maten som tröst och glädje i ensamheten under pandemin. När knäna knirkar och Haverdals strand med nudistbad lockar, ja då går det inte att blunda för fakta längre

Nutris öppnar mina ögon

Har provat många dieter /metoder, allt från danska doktorns piller, GI  till Vikt Väktarna. Det enda jag gillar är Nutris. Här äter jag som jag vill, inga krav på att laga vissa rätter, köpa hem massor med ingredienser o s v. I stället bokför jag vad jag stoppar i mig och får konkret information att den där enda grillkorven kan ersättas med räkor, sallad och t o m ett litet glas vin. Två tunna skivor ost i stället för en extra i munnen ger på ett år en viktminskning på ca 1,5 kg. Slopar jag en hårdmacka med lite ost så blir det ca 3 kg. Lätt att förstå eller hur.

Jag får lära mig att äta det min kropp behöver. Dessutom lär jag mig att få i mig nödvändiga vitaminer, proteiner m m.  Att motionera ger bonus . Nutris är en fantastisk väg till ett bättre mat och motionsbeteende

Monica

#Nutris #Haverdal #Banta #Minska i vikt

Swearingen and Kelli blir mitt sällskap i kväll

Brukar du titta och lyssnar du
på Melodifestivalen

Jag måste erkänna att det är få låtar på Melodifestivalen som jag tycker är bra. In genom ena örat och ut genom det andra och inget fastnar. Enda gången jag tittade och lyssnade var när Charlotte Perrelli var med. Såg henne framträda på Hovmantorps Folkets Hus som 13-åring när Trädgårdsföreningen hade årsfest. Sedan har jag följt henne genom åren och beundrar henne både som artist och person.
I kväll blir det i stället Swearingen and Kelli. Mums!

Kan vara en bild av 2 personer och text där det står ”MARCH TOUR March 3rd Palm Beach, FL March 4th Lake Placid, FL March 5th Punta Gorda, FL March 6th Sarasota, FL March 27th Berryville, VA March 28th Vienna, VA”

Swearingen och Kelli, så njutbart att lyssna på

Jag har en kusin som mentalt är min lillebror, Lars Tallberg. Han är tusenkonstnär och har ett hjärta av guld.
Lasse är bl a en duktig musiker och har kontakt med paret Swearingen and Kelli som har en karriär i USA.
I veckan introducerade han mig för deras musik och jag fick några länkar till Lasses favoritlåtar. Fler finns så Youtube. Jag blir lycklig av att lyssna på dem!

Lyssna och njut

 

I gruppen finns Finska rötter och de vill gärna  komma till Sverige och Finland
Vill du få  kontakt så ring lillebror Lasse  070-236 17 08.

 

Monica

# Swearingen and Kelli # Charlotte Perrelli # Hovmantorp
#Melodifestivalen  #Hovmantorps Folkets Hus
#Lars Tallberg

 

 

 

Jag äger golfbanan

Det kändes så idag

Vovven och jag fick en härlig promenad på Haverdals GK. Då banan nyss blivit snöfri och underlaget ännu  inte är lämpligt för spel, så fick vi en härlig promenad på en nästan helt tom bana. Gladde mig också att greenerna dressades och spel kommer igång inom kort.

Bara 400 m till närmaste utslag och 800 m till klubbbhuset
Känns oerhört lyxigt att få bo så nära golfbanan. Bara ta tag i golfvagnen och promenera iväg.


Lyxigt med egen uteplats och utsikt
Så långt ögat når kan jag se ut över åkrarna. Idag blev det plantering av penseer och kaffe i solen. Helt klart är att balkong och cityläge inte passar mig. Beror säkert på min uppväxt med milsvid utsikt över ett fjäll.
Tänk så mycket uppväxten präglar oss för resten av livet.

Monica

# Haverdals GK # Golf # Vovve # Promenad

PT Cornelia Roos har en app

Cornelia tränar nu kunderna digitalt

 

Colix System AB löste Cornelia´s behov med en app
Här är filmen om Cornelias app

Vill du ha en egen app?
– Vill du ge ut en egen ljudbok
– Är du en tränare som vill nå ut i hela Sverige, ja faktiskt hela världen
– Vill du bli oberoende av den lokala marknaden med din tjänst
– Har du personalen spridd geografiskt  och ge dem tillgång till dokument mm
– Vill du med en knapptryckning nå ut till alla följare

Colix app
Colix Systems AB har tagit fram en unik lösning.
Se mer på 
Colix hemsida

Ja nu finns möjligheten även för en organisation med låg budget och det lilla, såväl som stora företaget
att få en app utvecklad helt efter egna önskemål och till ett otroligt lågt pris.

För att få en egen app upp på App Store och Google Play är priset mellan 15 000 kr – 30 000 kr + moms
All support, utveckling m m, någon tusenlapp i månaden och ingen bindningstid

Blev du nyfiken? Ring elle skicka ett SMS 070-30 30 625  Du når mig alla dagar

Monica

#Colix # Cornelia # App

Tulpanen min favoritblomma

Denna vackra bukett kom i lördags

I helgen fick jag besök av en covidfri vän från Småland. Bägge var vi trötta på ensamheten och möten digitalt. Att dricka vin och äta kräftor ensam är ingen höjdare så nu njöt vi desto mer i sällskap av varandra.Blev en hel del med mina mått mätt. Alltså en flaska vin per person under em och kväll. Lite rom också. Tog lite på krafterna då jag inte är van vid den konsumtionen.

Som jag längtar till att bjuda hem massor med vänner när allt är över. Hoppas snart få se mitt Kostagäng här. Finns väl inget roligare än att bjuda hem vänner som inte känner varandra. Kanske det kan bli en Paella i det fria.

Monica

# Vin #Rom #Vänner #Tulpaner

Våren är här

Äntligen ser jag ljuset

Nu är våren här och dagens promenad på nästan snöfria Haverdals GK kändes så härligt. Är ny medlem och bor supernära, kan dra golfvagnen till utslaget. Så här såg det ut idag.

Måste erkänna att det har varit lite tungt ända sedan december med denna avskildhet från människor och aktiviteter. Jag är dock lyckligt lottad som kan ta mig ut o s v. Kan ha möten via telefon och dator.
Dessutom en liten vovve som håller mig igång.

Nu lättar det och jag ser ljust på den tid som kommer

Monica

#Haverdals GK # Golf #Våren är här

 

 

En hund behöver också en försäkring

Sponsrat inlägg i samarbete med Hundförsäkring.se

En hund behöver också en försäkring

Det är många som snart under ett års tid har jobbat hemifrån. Och dessutom har många då köpt hund.

Att köpa en hund innebär inte bara sällskap, rätt mat för just din ras och promenader. Om något skulle hända behöver din hund en hundförsäkring.

Du har säkert redan försäkringar när det gäller ditt hem eller familj. Och det är lika viktigt när det gäller din hund.

hundförsäkring

Hur vet man då vilken försäkring man ska ha ?

Har du köpt din hund från en större kennel ? Då har du kanske fått information från ägaren vilken hundförsäkring som är bäst just för din ras.

Beroende på vilken ras du har hemma eller ska köpa kan det skilja sig när det gäller villkoren.

Har du aldrig haft hund förut och inte vet vad du ska tänka på eller var du finner information kan du gå in på Hundförsäkring.se där det finns både råd och vad du ska tänka på.

En försäkring på din hund innebär att du får hjälp med dina kostnader om din hund blir sjuk eller om det händer en olycka och din hund blir skadad.

Vissa försäkringar hjälper dig också om det finns dolda problem på din hund. Det kan gälla sjukdomar eller andra fel på hunden som inte fanns eller syntes när du köper din hund.

Välj rätt för din ras

Det finns billigare och enklare hundförsäkringar som gäller när din hund råkar ut för en olycka. Dom gäller inte om du behöver hjälp vid sjukdom.

All information om din hundras kan innebära vissa sjukdomar eller förslitningsskador så det är viktigt att du är påläst om just din ras.

Komplettering och tillägg

Vissa hundförsäkringar har komplettering som du kan teckna.

Har du en hund som ska gå i avel så kan du sätta en högre försäkring Eller om du vill sätta en livförsäkring på din hund kan du komplettera med det.

Händer en olycka och du behöver besöka en veterinär så se till att du har ditt försäkringsbolags namn och det bästa är att ha med sig försäkringsnumret när du besöker veterinären.

Då kan veterinären kontakta ditt försäkringsbolag när du befinner dig på plats och du betalar självrisken på försäkringen. Den kan också regleras i efterhand.

Till startsidan