Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Helen och Singel i Sverige

Härlig lunch idag med Singel i Sverige

Helen Andersson gav mig en riktig energikick idag. Vi möttes på Haverdals golfrestaurang för mat och prat.
Vilken fantastisk entreprenör hon är och vilket stort hjärta hon har för alla singlar. För tjugo år sedan startade hon Singel i Sverige. Hon har genomfört resor och träffar för singlar som minskat ensamheten och ökat möjligheten att hitta en vän. Över 5000 personer är medlemmar. I flera år har Helen hyrt hela Stora Hotellet i Jönköping och firat nyår med ca 350 inbjudna singlar. Det har blivit resor över hela världen och nu är det Midsommarfirande som kan genomföras med Pandemi lättnad.

 

Vi fortsatte hem till mig

Ivrigt pratande flög tiden iväg. Jag har ju också startat diverse nöjesprojekt och andra projekt. Blev helt plötsligt sugen på att hitta på något. Vi var väldigt överens om att en stickning i TV soffan inte var målet med seniorlivet. Nej hellre några nya idéer som kan ge mening i tillvaron.

Blev du nyfiken? Gå in på hemsidan och pröva en gratismånad, är du mindre tveksam och  vill hitta nya vänner så är det bara att bli medlem. Klicka dig vidare här Singel i Sverige

Vi kanske ses hos Helen

Monica

# singel i Sverige
#singel
#resor för singlar
# träffar för singlar

 

 

Serverat på Nobelfesten

Golf är bra friskvård både fysiskt och psykiskt

I går kväll njöt jag av ljuset och grönskan på Haverdals GK

Efter att ha tillbringat nära fyra timmar på golfbanan var det dags att promenera hem. Jag bor ju helt nära så det är bara att dra golfvagnen förbi Driving range, hål 13, 14 och 18. En liten promenad på ca 800 m. En lustkänsla uppfyllde mig. Nöjd med motion och trevligt sällskap och sakta gå genom grönskan och se detta vackra, så skönt.

Att hålla igång fysiskt och psykiskt är allt viktigare
Jag är ju i en ålder då jag klassas som gammal, men jag vägrar att sluta se framåt och glädjas åt livet. Lyckligtvis har jag hälsan, aptit på att uppleva nytt, röra mig mycket i friska luften och umgås med andra människor.
Allt detta får jag genom golfen. Nytt är att lära sig att hantera klubborna och få iväg bollen dit jag vill. Motion, frisk luft och ett socialt liv får jag också.

Hur gott som helst

Monica

 

Minneslund för smådjur

Idag fick Ludde en plats på Harplinge kyrkogårds minneslund 

Harplinge kyrka har skapat en unik kyrkogård. Här finns dels en vacker trädgård som också har blivit ett utflyktsmål. En kyrkogård som ger glädje inte bara sorg, 

Dessutom har de nu gjort en minneslund för smådjur. I morse var det dags att lägga ner Luddes aska. Så tacksam för det fina bemötandet av personalen och hjälpen jag fick i en svår stund. 

Nu efter en förmiddag med tårar har det infunnit sig en lättnad och en glädje i att det finns en plats att besöka och minnas alla goa stunder med Ludde.

Monica

Att sörja en hund

Mitt livs svåraste beslut

Ett kort tag efter min flytt till Halmstad började Luddes hälsa att svikta och en knöl på hans höft satt fast. Det innebar att det inte var en s k fettknöl. En oro följde mig varje dag och allt eftersom förändrades han. Denna lilla otroligt pigga hund med massor av energi ville inte umgås med hundgänget. Vägrade också promenader med annat än bara matte. 

Till slut den 15 april blev det vår sista dag tillsammans. Det har nu gått en tid och nu är det dags att ta hans aska till en minneslund för vovvar.  Jag gråter när jag skriver detta. Ett är säkert att hunden är människans bästa vän.

Monica

 

Förberedelser och målning

Sponsrat inlägg i samarbete med K3 Måleri

Att förbereda kan vara tidskrävande

Jag tänkte måla lite hemma hos mig och har suttit och tittat på färger. Jag tror att jag har bestämt mig vilken färg men har inte bestämt mig än om jag ska ha matt eller blankt.

Efter att ha googlat lite på vad jag egentligen måste göra innan jag sätter penseln i färgpytsen så bestämde jag mig för att detta kommer att ta så lång tid att göra själv.

förberedelser och målning

Förberedelser och målning

För det första så är det mycket förberedelser som måste göras innan man kan börja måla. Och det är ingenting som jag är en mästare på.

Och för att slippa detta kommer jag anlita K3 Måleri.

Dessutom kan dom hjälpa till med mitt färgval så jag inte väljer något som inte ser bra ut eller som fäster. K3 Måleri gör alla förberedelser. Och ska du måla eller tapetsera om så både slipar och spacklar dom om det är nödvändigt.

K3 Måleri

Bor du i Stockholm eller Uppsala kan du kontakta K3 Måleri för att få hjälp. Dom både målar och tapetserar. Och behöver du måla om ditt hus eller staket så gör dom det också. Och efter att jag läst på deras hemsida lärde jag mig också att man faktiskt kan måla nästan vad som helst när det gäller ett hus och husets fasad. Det tycker jag du också ska gå in och läsa om du behöver måla om huset.

För att du lätt ska veta hur mycket arbetet som ska utföras kostar får du en offert. K3 Måleri har fasta priser så det är inga kostnader som kommer att skena iväg. Dessutom kan du utnyttja ditt Rot-avdrag som dras av på fakturan på en gång.

K3 Måleri ingår i K3-gruppen som är ett installations- och byggföretag.

Ska du bli sambo ?

Sponsrat inlägg i samarbete med Enkla Avtal

Om du ska bli sambo kan det vara bra med ett samboavtal

När man träffar en person som man till slut börjar tycka om och älska tillbringar man mycket tid tillsammans. I början bor man på olika håll men kanske tillbringar mer i en utav bostäderna. Och till slut så kanske ni ska bli sambo istället.

sambo

Sambo och samboavtal

Att flytta ihop och bli sambo kräver en del planerande tillsammans. Ni har olika saker som är era personliga som ni inte vill bli av med och det finns saker som ni köpt gemensamt. Då kan det vara bra att skriva ett samboavtal om något skulle hända mellan er.

Ett samboavtal är ett dokument som beskriver hur allt som ni har gemensamt ska fördelas vid behov. Det gäller inga ägodelar utanför ert gemensamma bohag. Detta dokument skyddar er när ni inte är gifta.

Samboavtalet är frivilligt att skriva, men det underlättar ifall ni blir ovänner och då har ni allt svart på vitt. Och har ni köpt en bostad tillsammans och en utav er har betalt mer än den andra kan det underlätta. Avtalet kan också vara bra att skriva om någon utav er avlider.

Att skriva ett samboavtal

Om du tycker att det är svårt att skriva avtalet har Enklaavtal.se en länk till en sida där du får all hjälp.

Ett samboavtal måste vara skriftligt och ni bägge två ska skriva under det när ni kommit överens om allt. Sen ska ni ha varsit exemplar. Ni behöver inga vittnen – om ni inte själv vill ha det.

Om ni av någon anledning går skilda vägar och inte har skrivit ett samboavtal så går sambolagen in. Då ska tex bostadens värde och era gemensamma saker delas lika. Saker som ni har utanför bostaden som en bil, båt eller en sommarstuga ägs den av den utav er som köpt den och står på kvittot.

Självklart är det ingen som vill eller planerar att man ska separera, men det kan hända alla. Och händer inget och ni istället gifter er så gäller inte samboavtalet längre. Om ni inte vill att samma sak gäller under ert äktenskap.

Vill du börja dejta och vet inte hur du ska gå tillväga ?

Sponsrat inlägg i samarbete med Nätdejtingtips.se

Är det dax att börja dejta ?

Det har varit lite svårt den senaste tiden med att lära känna nya människor och dejta någon. Men vi vill ju alla träffa någon nära och känna den där sprudlande kärleken. När det pirrar i magen. Men hur gör man det ?

Det finns sidor på nätet och appar där man kan lära känna andra singlar. Och då vill man också veta att dom är bra.

Nätdejtingtips.se recenserar och skriver om dessa sidor och Match recension har det högsta betyget.

dejta

Att få igång din dejting

Match har en nätdejtingsida som du kan logga in på din dator. Men också ladda ner deras app helt gratis på din telefon.

När du går in första gången och är nyfiken på hur allt ser ut och hur det fungerar kan du först testa gratis. Du kan också ha din profil i osynligt läge från första stund. När du sen har tittat runt och vill synas sätter du in en bild på dig själv och skriver några rader om dig själv och dina intressen.

Det finns också ett album där du kan sätta in bilder på vad du brukar göra på din fritid eller vad du tycker om att göra. Du kanske tycker om att vara mycket ute i naturen eller att resa. När du sätter in bilder och text kan sedan andra söka på intressen och du kommer upp..

Laddar du också ner Match app kan du se om det finns singlar i din närhet. Du kan också video-chatta med dom du haft kontakt med ett tag och kommit till det stadiet att ni vill kunna se och prata med varann.

När du blivit lite varm i kläderna och känner att det är dax att ta kontakt med andra singlar kan du prenumerera på Match olika paket beroende på hur många k0nversationer du vill ha per dag.

Event

Om du tycker att det är svårt att sitta och skriva till andra utan istället vill träffa andra singlar finns det både singelkvällar som arrangeras. Du anmäler dig lätt till dessa gratisevenemang och vill du ha lite stöttning av en kompis kan hen följa med dig.

Hur såg jag ut när jag var ung

 

Letade fram ett foto från min ungdom

Fick frågan av en ungdomsförälskelse
Vi har inte setts sedan 1965 och nu bara digitalt
Ja här är jag 16 år och faktiskt riktigt snygg kan jag tycka nu. Men inte då, när fotot togs. Hur många unga brottas idag med samma tankar som jag hade för snart 60 år sedan. Hu så fort tiden går och tänka sig att man kände sig gammal när man var 30. Idag är jag 74 och struntar i min ålder för det mesta.

Har fortfarande drömmar och säljer appar

Trivs med att ha insikt i den digitala utvecklingen och arbetar som frilans med att sälja appar.
Drömmen/målet nu är att bli hyfsad på golf och få tillbringa november och december i sol och värme och gå ner totalt 15 -20 kg. Vill ta ner vikten inför Beach 2021 i Halmstad och min hälsa. Till hjälp har jag https://nutris.se och har på en månad lyckats ta ner 4 kg. Är nu beredd att gå ner till drömvikten jag hade som ung och hålla mig så ung jag kan. Skön känsla att ha dessa mål! Risken är ju att träffa på någon jag inte sett på länge , länge.

Vilka är dina drömmar och mål
Sluta aldrig att drömma, livet är fortfarande härligt!

Monica

Skärp er kvinnor, ta kampen även i hemmet!

Visst finns det orättvisor, men skärp er kvinnor

Så länge du själv går in i en traditionell gammal kvinnoroll i ditt förhållande så klaga inte!
Jag vågar sticka ut hakan och får nog en och annan smäll bokstavligt nu. Men jag är 70+ och har aldrig accepterat att ta på mig den traditionella kvinnorollen. Delat barnledighet och vabb med fadern.

I stället för att jag skulle gå ner till 80% på deltid för att barnen inte skulle behöva vara långa dagar på förskola, så delade vi jämställt. Varannan vecka arbetade jag 80% och tog hela ansvaret för barn och hem. Veckan därpå  100%  och hade då inget ansvar för barn och hem. Kunde åka tidigt utan att lämna på förskola, planera mina besök och komma hem så sent jag ville. Fadern ifråga hade ett stort ansvar på sin arbetsplats liksom jag. Men aldrig att han föll in i en föråldrad mansroll och påpekade att han minsann hade högre inkomst och var oumbärlig på jobbet som VD!

Så klart går det inte framåt om kvinnorna själva cementerar den traditionella kvinnorollen
Jag ryser när jag hör en ung kvinna be sin man att göra karriär så att hon får vara hemma och föda en rad med barn. Likaså när kvinnor står “på barriärerna” i kvinnokampen och sedan går hem och tar på sig allt hemarbete o s v. När kvinnor startar företag och inte har målet att ta ut en marknadsmässig lön eller ingen lön alls. För som någon sa “Jag har  ju min man och det är ju så roligt att få hålla på med mitt intresse”.

Varför valde du ett låglöneyrke?
Ja alla behövs och det är en skam att kvinnodominerande  yrken ofta är lågavlönat. Men du har valt den vägen med öppna ögon hoppas jag! I Gällivare kommun där jag växte upp har de svårt att få elever till vårdlinjen. Kvinnorna söker i stället utbildningen till gruvarbetare och tjänar mycket bättre.

Så rannsaka dig själv nu, vad har du åstadkommit för jämställdheten
Passar du upp på dina barn? Lär du både söner och döttrar om  kvinnors och mäns lika värde? Tar du på dig något typiskt manligt som att tvätta bilen och begär du att städning och matlagning är bådas ansvar? Som min mor sa när far pensionerade sig, “som fru får man aldrig pension från hushållsarbetet”. Maten ska på bordet varje dag men bilen tvättas bara ibland!

Monica

 

Lycklig i mitt nya liv

Mitt nya liv

Allt faller på plats. Äntligen satsar jag på golfen under min fritid och har också närheten till hav och öppen natur. Idag var jag på Driving Range för första gången i år med fullt fokus på att ändra min sving. Idag anmälde jag mig också till seniorträning under 20 veckor. Sååå jag ser fram mot en aktiv golfsäsong och att få njuta av de vackra och långa stränderna bara några minuter bort.

Mitt nya liv och mitt nya jag
Att få bo med vackra gamla träd utanför fönstret och kilometerlånga åkrar bakom huset är underbart.
Dessutom bara 10-15 minuters bilkörning till shopping och nöjen och gångavstånd till havet. Helt perfekt enligt min åsikt. Nu formar jag dessutom om min fysik. Går mot målvikt -14 kg och en bättre kondition. Vill inte slösa bort de år som finns kvar av av mitt liv med att leva osunt.

Monica

Till startsidan